Cara Menghabiskan Duit......

Assalamualaikum w.b.t.

Entry kali ni nk cerita lak pasal CARA MENGHABISKAN DUIT. Entry kali ni sebab duit aku dh byk abs so aku pon ter-pretasi lak otak aku ni nk tulis pasal nie....

Semalam (28-Sept-2010) aku pegi le PC Fair yg sedang berlangsung (cehh...ayat buku) kt Dewan Latihan HEP Kolej Mawar nie.....aku g ngn roomate aku. Mmg rmai org lah. Sume bende yg bakal melengkapkan lappy aku nie mmg murah2 la dr yg jual kt luar.

Aim aku satu jer: nk beli EXTERNAL HARD DISK.

So, aku pon g le usha ngn roomate aku nie..mak oii!!!! Rambang mata aku di wat nye...

Opps!! Lupe lak...sebelum g tu g le kuar duit dlu. Mentang2 r ade PC Fair, ATM pon wat "fair" gak r..panjang kot nk beratur...huhu

"Bile nk tiba giliran aku nieyh!!" - roomate ku(baju pink)


Setelah "berbisik" di "dinding" utk keluar duit dan permintaan aku di tunaikan, kitorang pon g lah. Fuh!! Brpe kali pusing nie..beli x lagi nie..

Setelah beberpe kali pusing2, akhir nye aku beli le jugak EXTERNAL HARD DISK aku berserta dgn beberapa brgn yg lain utk melengkapkan lappy aku..heheh


Ni le barang yang aku dgn roomate aku beli...


My new lappy looks......hihi


My new External Hard disk


My USB Hub...comey2.....


Sebelum balik tu ade le plak 'lukisan bertuah' a.k.a lucky draw. Kena pusing roda yang dia sediakan tu utk menang hadiah lucky draw tu. Setiap RM40 belian dpt sekali pusing. Oleh kerana aku ngn roomate aku berjaya menghabiskan duit sebanyak RM425, maka dpt la 10 kali pusingan. Perghh!!!

Tp sengal....3 je hadiah yg ade. Igt kot le ade lain2 hadiah. huhu

Setelah 'exercise" tgn + lengan memusingkn roda tu, dpt le 6 hadiah & 4 kali TRY AGAIN....huhu

Ni le hadiah nye........

Oleh kerana aku ngn roomate aku dh ade bnde2 nie, ari ni (29 Sept 2010) telah 'membuka meja' utk menjual brgn tersebut....kui3

Lepas r duit utk mkn tgh ari td...heheh

Ok la...kat sini je la entry kali nie...lain kali aku cerita pasal lain lak ye....hihihi

Assalamualaikum.......

Senang Keje......

Assalamualaikum w.b.t....

Lama sungguh aku xmenjenguk ke cni n menulis post baru....alamaklum le..bz bebeno..byk beno assgnment kene siapkn.
Buat pengetahuan semua, 25hb 10 nie start le final exam aku. tue yg bz cket tu..sume lecturer bg assgnment last minute. Apalagi, nk siapkn pon mestile kne last minute gak...kui3

Assgnment aku yg terbaru: membuat blog sndri......

aik???? apa kne mengena lak blog nie dlm subjek aku nieyh???? Adehh!! Pening2...
Udah le server lembap cm atok kura2..nk masuk Google pon payah sgt...asyk2 "Problem Loading Page"...sengal sungguh...

Bile aku nk smpai nie???? Jauh lg tu...........

Tp kn, koje aku senang jew...aku udah awl2 lg wat blog nie....=> Interpretasi Otak
So, xde le aku memecahkan mane2 meja lab tu dek krn bengang server lambat bebeno tu kn...aku wat r koje sndri.

Senang koje aku....hahahaha
klasmet aku sume udah bengang..aku rilex jew...hahahaha

Ok r...kt cni je r ye entry kali nie....

Cau.......arigato gozaimas...
Assalamualaikum........

Awak 'Like' blog saya?