Semangatnye!!

Assalamualaikum semua~~~~

Yeay..yeay..esk balik umah..(terlebih excited suda~~)


Maunye aku xterlebih excited. Esk aku balik umah wei. Xsabo rasenye. Kalo ikot kn ati nk balik ari ni gak. Tp apakn daya, tiket dh habis. huhu

Xpe2..esk kita balik sama2 ye. Tiket bas aku pukul 2ptg esk. Pg aku ikot duty FSKM.

Hanya yang berbudi sanggup berbakti.

Ahaks~
Trademark PBSM. Stuju ngn trademark tersebut. kui3

Dh mule melalut dah...

Oleh kerana esk aku duty smpai pkul 12.30 tgh hari, aku dh siap kemas baju dh wei.....perghh kau!! Semangat giler! 

Ye la, esk xde la kelam kabut nk kemas baju lepas. Kot mau nye xsempat xke lepas bas tu. Melayang r duit tiket aku RM13.40. Hadoiii.....

Tambah2 lg, bile sampai umah kene lecture ngn mak aku lg. Ohh...tidakkk!! 




p/s: Layan movie seyh!! Malas mau study.....

Mood: Balik umah. 

Menyepoilkan Sungguh!

Assalamualaikum.....

"Eh? Rajin pulak aku update entry ni ye...baru je beberapa jam lepas update. Update lg?? isk3"

Haha
Sebenarnya aku ni tgh bosan ni. Xtau nk buat pe lg. Tetiba te-pk nk update entry lg sekali sbb xbpe puas hati ngn entry merapu yg lepas. Biasa la. Menulis dlm keadaan mengantok.

Dek kerana si incik FICKRY HISHAM kita tu cm xsabo nk bce penulisan aku yg xbrpe nk buruk nieh, aku gagah jugak le semalam update nye.. hehe

Ok!

Pg td lepas subuh aku tido balik. haha

"Cett!! Lari sume rezeki tido lepas subuh. huhu"

Abh..udah ngantok sgt dh. Dh le tido pkul 2 lebih pagi semalam. Xbule tahan dh mata ni nk pejam nye. So, aku pejam je la.



Tido mati siot! Wa ckp sama lu.......x sedar apa pon. Roomate aku kuar ke mana pon aku xsedar bile. Cehh!!

Tgh sedap2 tido tu kn, ade le dlm pkul 8a.m tu, aku tersedar orang terjerit2 kt luar tingkap bilik aku.


"Cehh!! Sapa pulak yg terjerit-jerit cm nk belatih utk sore soprano je tu..?? Spoil mood aku tido tgh mimpi Prince Kuma-Kuma nieyh! Ada kew? haha"

Aku pon dgn kemalasan, air liur basi meleleh g le menjenguk kt tingkap bilik aku tuh!

"Siap r kau! Kn ku lawan sore mu itu. Cett!!"


Arghhhh!!!!!!!!!!!!!!!

Haa....kecut kau!!


Sekali tgk: budak2 AIRFORCE a.k.a PALAPES UDARA daa. Menjerit panggil skuad2 nye nyuruh cepat. Deme nk ke mane idak le teman tau ye. Yg pasti udah ade bas nunggu kt jalan kecik tu haa....

Cehh!! Kuang asam tol. Ganggu mimpi aku dgn putera idaman aku jew. Nsib baik r ko senior yg menjerit-jerit kt bilik aku nie. Kalo x, lumat ko aku kejekan. huhu


p/s: Cdg nk smbg tido balik. Tp mata xbole nk pejam lak. huhu


 To Fickry: Saja aku tulis name ko beso2...wawawa


Mengidam?????

Assalamualaikum semua.......

Wah.....lama jugak aku xupdate entry ye. Agak bz la. Byk assgnment kene buat kot. huhu

Apa topic utk entry kali ni ye. Hmmm.......

Kali ni aku nk cerita pasal apa aku buat ptg semalam. Hehe

Sebenarnya dh xde topik nk wat entry. Dek kerana si incik FICKRY HISHAM tu beria2 swoh aku update, so aku update la. Beliau siap bg tau lg bila dia update entry dia yg lepas>> Trend Gambar Fesbuk Yang Korang Tak Patut Heran Dah..(edisi lapuk)

Dek kerana keberiaan nya menyuruh aku update entry, aku pon wat le wlupon aku tau entry aku kali ni agk merapu.. huhu

Ok! Back to the title!

Semalam, sorang member aku a.k.a jiran sebelah bilik aku jugak ajak le aku jogging. Perghh!!

Aku ni yg dh lama mengidam kempunan nk jogging nye, dgn tanpa 'long thinking' nye setuju.

"Ok! Set! Pukul 6 kita kuar ek?"

Maka, tibalah masa yg dinanti-nantikan. Tepat je pukul 6, aku pon dgn muka happy nye bersama-sama dgn member aku ni keluar le dr kamar masing2...(ceewahhh)

Mula dr Teratai -> Delima -> Perindu -> Pusat Islam -> Pool..

Penat giler dowh. Stamina aku dh down la. Almaklum le. Udah lama meninggalkan kerjaya jogging nie. Dh penat dan dh puas jogs, pegi le pulak mini gim kt belakang kolej aku. 

*kolej = hostel

Kt situ lama gak le spend time meregangkan otot2 yg dh keras tue. haha

Dh penat kn. So, wat le cooling exercise. Inhale-exhale tu la. Perghh!! Sonok kot. haha

Dh lama xjogging. Best r gak. Lepas gak rasa mengidam aku tu...haha


Notes: Teratai, Delima, Perindu tu nama kolej kediaman @ hostel.


p/s: Sblm balik bilik, pegi DC a.k.a cafe dulu. Pekena ICE-BLENDED. Nasib baik xbeku balik otot2 aku....

Kebuncitan melampau........

Assalamualaikum semua......

Kali ni aku nk cerita cket pasal apa yg berlaku hari ini. Happy giler hari ni coz ade org a.k.a classmate aku belanja mkn. Tp bkn aku sorang la. Ade lg 3 orang kawan aku.

Thanks to Ikhmal Eyon yg belanja kitorang makan Pizza Hut smpai buncit hari ni. Lain kali boleh belanja lg ye. Hak3

"Lol! Orang dh belanja sekali dh la. Nk lebih2 pulak!"

"Kalo orang nk bagi aku terima jew. Tak baik tolak rezeki tau!"

Smpai je kt sne tru order. Pergh!! Order cm 10 org nk mkn wa ckp lu.......padahal perut ade 4 je nieyh! Cmne nk abh nie??? hahaha

Oleh kerana perut aku dh buncit giler cm orang mengandung dh ni, aku just letak je beberapa gmbr yg sempat aku snap utk 'santapan' korang ye....hihihi

Khusyuk giler pilih makanan.........

Muke kekenyangan....tgk! Berapa mangkuk dia sorg mkn.......!!

Ni klasmate yg mkn belanja diri sendiri....
Sebelum balik smpt curik garlic bread kitorang tu.......

Dgn sopan santun + cover nye tu.....kui3

Cian....mkn sos jew....isk3
Tp kt sebelah nye tu????
(nampak x pingan bertingkat-tingkat tu???)

Mkn pon smpt snap pic g...isk3

Muka bahagia...sengih smpai telinga....wahahaha

"Orang xnmpk....nk ambik masuk beg nieh!!"

Tgk tu...muka tgk tmpt lain tp tgn tu................

Setelah selesai mkn.........

Yg tinggal hanyalah bawang yg xsedap........



p/s: balik bilik, lepas update entry, trus tido. Xjadik basuh kain....kui3

Perlu ke tanya aku???

Assalamualaikum semua....

Hari ni aku nk buat luahan hati cket la. Kalo korang sudi mendengar dan membaca tulisan aku ni, teruskan pembacaan anda. Kalo rasa menyampah + mual + sengal, anda boleh menekan butang 'X' a.k.a 'Close' diatas. 

Aku bukan apa. Kali ni aku agak terasa dgn sorang kawan aku a.k.a classmate @ jiran sebelah bilik aku la. Dia ok dgn aku. Cuma kdg2 tu perangai + kelakuan + tindakan dia tu membuat kan aku rasa x selesa.

"Berapa byk '+' daa....."

Biarlah aku panggil kawan aku ni S.

Contoh siang td, pg td ada duty utk kelab persatuan aku. Aku, dia dan 2 orang lg kawan aku pon terlibat gak. Lepas dh abis time duty, kitorang cdg nk balik sama2, beli makanan sama2 (almaklum le duk hostel) & makan sama2. Tetiba si S ni kata dia nk balik dulu. 

Ok! Fine!

Pegi la balik. Aku tau dia nk jmpe kwn dia. Tp kn, mcm la semalam xjmpe. Perlu ke untuk jumpa byk2 kali?? Semalam dia keluar jumpa kwn dia smpai lewat mlm kot. Pastu tinggal kn roommate dia sorg2. Aku yg agak rapat ngn roommate dia, kesian kt dia, teman lah dia semalam. Smpai aku tertido kt bilik dia tu!

Kitorang bertiga tanpa si S ni pon balik, beli makanan, makan sama2. 

Tgh makan nieh! Tetiba si S boleh bawak kwn2 dia tu dtg. Cehh!! Agak2 r. Cian r roommate tu. Rasa terpinggir kot. Nasib baik r roomate nye tu nk balik umah. Kalo x tension dia. Dh la si S ni jenis kalo jmpa kawan2 dia, xigt dunia dh. Ckp sekuat yg boleh. Kalah kalo ckp pkai microphone kot. Dh plak tu, tunjuk perangai xsenonoh @ xmatang nye tu. Menyampah aku nengok nye. Siyes ckp!

Ptg lak aku g keluar beli makanan sorang2. Terserempak ngn dia masa aku nk balik bilik. Tetiba dia panggil aku, tnye,:

S: Noor! Nampak M (nama samaran) x?
Aku: X.

Hello!! Perlu ke tanye aku soalan tu. Cm la aku kenal sgt kawan nye tu. Mmg dulu selalu dtg bilik dia. Tp aku dh lupa kot muka nye. Perlu ke dia tanya soalan tu kat aku????? Perlu ke?? Harus ke?? Wajib ke??


p/s: mybe dia nk bg tau dia nk jmpe sapa. Tp dia tkot tgk muka ko ketat semacam jew. Tu yg dia tnye soalan cm tu.

Will-Do List

Assalamualaikum semua.....

Ehemm!!

Kali ni aku buntu nk tulis entry apa. Tp aku perah jua otak aku ni agar terhasillah entry merepek ini.......

Hari ni hari Jumaat. Wahhhh......penghulu segala hari. Hari ni jugak la aku akan tido sensorang malam ni. Uwaa!!!!! Nk balik r cmniii!!!!!!!

Senior yg sebilik ngn aku tinggalkan aku. huhu
Dia nk g balik ambik uniform. huhu

"Apasal la baju tu leh tinggal??? Kenapa dia xmasuk kete awal2? Xpasal2 aku kene tido sorang mlm nie!"

"Ngok! Baju mane ade kaki nk jalan sendiri! Badigol!"

"Eh! A'ah lah...hehe"

Apa aku nk buat sensorang mlm nie?? Oleh itu aku telah siap kn satu senarai WILL-DO list:

                                  Will-Do list:
              1. Watching movie
              2. Sleeping
              3. Karaoke
              4. Online
              5. Pegi bilik kawan

Mari lihat 1/1 list aku tu ea.......

1. Watching movie - xde movie baru la. Nk tgk balik movie2 lama tu boring lak. Baik aku tido cm tu. 
                                Teettt!!! Dgn laju nye aku menggunting aktiviti pertama aku.

2. Sleeping - adehh!! Dah la petang td aku tido lama gak. Nyaris xlepas solat Zohor aku! cehh!! CANCEL!

3. Karaoke - agk lama gak r aku x melalak sensorang dlm bilik ni. Dh sensorang ni apa lg. Aku psg speaker 
                     kuat2, then aku melalak sensorang. Tp xde lagu baru pon. Nk download, bab download-
                     mendownload nie Wi-fi kt cni agk lembap! Potong lg....

4. Online - hari2 aku online. Lama2 boring gak. K.I.V dulu.

5. Pegi bilik kawan - aku rasa ini solusi yg terbaik! Sekurang-kurangnye ade le kwn aku nk nyembang2. 
                                Terisi gak le keseorangan aku. 

Akhirnya, setelah diputuskan oleh Ahli-Ahli Lembaga Pengarah, maka hanya inilah yg tinggal dlm WILL-DO list aku: 

                                   WILL-DO list:
              1. Watching movie
              2. Sleeping
              3. Karaoke
              4. Online - K.I.V
              5. Pegi bilik kawan


p/s: cdg aku nk tido sekali dlm bilik kwn aku tuu....hehe

Zon Diam~~

Assalamualaikum................................

Semester 2 kt UiTM. Gosh! Cpt tol masa berlalu. Lg 4 semester lg aku abh study degree. Kalo ade rezeki nk sambung master lak. hehe

Semester kali ni aku dpt kolej a.k.a asrama la. KOLEJ KEDIAMAN TERATAI 3. Semester aku duk KOLEJ KEDIAMAN MAWAR.

Kali ni roommate aku adalah seorang senior.

"Alamak!! Xleh r aku nk wat bsing cm dlu2 g. huhu"

Senior aku ni amk jurusan LAW. Mmg aku duk lam blik tu cm ter"ikat" ngn LAW dia r. Senyap jew. Kalo aku bising mau nye ditampal sign KEEP QUIET kt bilik tu.

 Padan muka kau!!

Nyaris jugak le dia xletak rules kt dinding bilik...huhu

 NO...NO...NO!!

So, kalo aku nk berbising2 kene la g bilik kawan aku yang berlokasi sebelah bilik aku. hehe

Aku ni bkn le sorg yg boleh duk diam sgt. Selalu gak le aku g bilik member aku ni. Sian gak kt senior aku tu tinggal sensorang. Kang kalo dia hangin satu badan kang di mangga nye beso2 pintu bilik tu x bg aku masuk baru padan muka aku!

"Amik kau!! Sapa swoh tinggalkan aku sorg2???"
"Ampunn!! Ampunn!!!"

photo
Alamak!! Cmne nk bukak ni??? Maluu......

Oppss!!! 18sx lak terkeluar..huhu

Hmm.... Konklusi nye, aku nk duk bilik aku sendiri kene la jd pendiam. Nk bising2 g bilik sebelah. hehe

Dats ol 4 2day. C u in da next post!

p/s: Diam-diam ubi berisi.....

Awak 'Like' blog saya?