I'm Addicted!!

Labels: , , ,

Assalamualaikum semua!!

Hari nie aku tak seberapa busy sgt. Sebabnya? Aku dapat curi masa dan ruang untuk tido waktu petang!!! haha

Tapi kn. Bkn tu aku nk cerita sebenarnya. Korang musti dh bace tajuk entry nie kat atas tue kn. Okeh!!

Yess!!
I'm addicted. But not addicted kt benda2 yang tak elok cm drugs, ecstasy and what so ever yang memudaratkan tu. Aku addicted nak tgk wayang nie. Ada sapa2 nk belanja aku tgk wayang?? Kalo tak nak belanja pon teman aku pon jadik la. Tapi tiket wayang sendirik2 la yer. kui3

Sebab aku addict:

  1. Dah aku mmg addict, nk wat cmne! (ayat nak kene makan penampor!)
  2. Takde ubat untuk ketagihan aku nie.
  3. Belom lagi ditubuhkan pusat pemulihan addict utk tgk wayang.
  4. The main reason >> abang aku tak jadik belanja aku tgk wayang 3D......waaa!!!!!! (nangis guling2)
Kalo jadik la abang aku belanja, mlm ni dgn happily everafter nye aku kt dalam TGV Cinema at this hours, minutes and seconds. Dek kerana tiket sume dh penuh untuk minggu nie, maka ditunda ke minggu dpn utk tgk wayang. 


Kalo minggu depan mmg harapan la aku nak ikot sekali. Sebab for sure jew aku dh ade kat Perak dengan happily everafter nye manggemokkan tubuh badan aku. hahaha

Betapa happy nye aku meng-update kat entry yang dulu pasal abang aku nk belanja, sekali cancel! Cett!! Seriousshit rasa cm nk tembak orang jew skunk nie!


Klik sini utk baca pasal entry yang dinyatakan diatas.

Itulah sebab nya timbul entry (klik le) sebelum nie menyatakan bahawa aku dah balik Perak. huhu





p/s: Akan ku carik gak masa dan wang serta teman untuk 'beli ubat' ketagih aku nie.

Tadaima!!

Assalamualaikum semua.....

Tadaima!!!

haha
1st of all, aku nk gtau nieyh!!

AKU DAH BALIK PERAK!!!! RINDU KAT MAK!!!!


Mmg heavenly ever after r aku dh ada kat rumah nie kn.

"Heaven, heaven gak weyh!! Keje melambak tu.....jgn lupa....."


Aiseyh!! Baru nk berhepi-hepi jap. Kacau pucuk daun tol la. Okeh la guys. Ada keje nk buat nie. Lain kali aku update entry lg pasal rutin aku kt rumah pulak ye. hehe




p/s: Curik masa jap update entry. Adehh.....baby dh nangis tu. Ciau!!

Dah Tak Tau Nak Buat Apa Lagi!

Labels:

Assalamualaikum semua~~~

Hari ni aku terasa teramatlah bosan duk kt rumah nie. Sampai dh xtau nk buat apa lg dh. Tgk citer nye ntah dh brpe kali ualang dh. Nk kemas rumah, sume dh beres. Nk kemas apa lg?

Nasib baiklah minggu dpn abang ku yang tersayang nk belanja aku tgk wayang. Kalo tak dh lama dh aku berambus balik Perak layan baby. So, aku terpaksalah membosankan diri dalam 2,3 hari nie.


Tapi semalam agak seronok sebab keluar g tgk wayang bersama Fatin Hafizah, Azlye Azyzy dan Muhamad Syazwan Khairani. Hari aku tak bosan sgt la semalam. Tgk citer KL Gangster. Best kot citer tue.....

Nk tgk lg......................

Title citer cm seriousshit pnye citer. Sekali aku tgk, mengekek-ngekek aku ketawa. Kelakar kot. Walaupon tak sekelakar sampai tahap terburai isi perut, aku tetap ketawa sampai pecah perut. hahahaha

Okeh, minggu dpn abang aku nk belanja tgk wayang 3D wa cakap sama lu~~

Jom tgk!!!

First tyme nie kot aku nk tgk wayang 3D. Aku nk tgk sorang2 mana la mampu. Tiket je pon dh RM20. belum lg dgn segala popcorn bagai. Baik la aku tgk wayang biasa jew. Student price baru RM9. Dgn baki lg RM11 tu bule le aku buat pegi membuncitkan perut aku dgn makanan tak sihat bernama popcorn tersebut.

yummyy!!!

Cepat la minggu dpn nye pon. Tak sabar aku nk g tgk wayang dan balik Perak nie. Mak aku dh membebel dah bila nk balik Perak tolong mak kat rumah. Aku pon dh tak tahan kebosanan kt sini. huhuhu






p/s: Balik Perak aku dpt kete dr abg aku. So....................................

Enjoy Tyme Sebelum Balik Kampung

Labels:

Asslamualaikum semua~~~

Nak bagitau jew. Pada tanggal 22hb Mei 2011, tamat lah sudah perjuangan semester pendek aku di UiTM Shah Alam. Maka dengan ini saya mengisytiharkan bahawa cuti semester aku sudah bermula. Oleh itu, aku boleh rehat sepuas-puasnya sebelum semester baru bermula pada tanggal 12hb September 2011.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha


"Yo yo o' jew. Sengal~"


Haha
Musti la. Gumbira kot. Tak sabar2 lg nk abh ari tu. Tp takot pon ade nk exam semalam. haha

Lepas exam bergembira tyme. Bersama dgn Azlye Azyzy, Fatin Hafizah Dan Nur Farahin, kami bersama2 mengadakan Bowling Tournament versi Unofficial. haha

Walaupon aku second last kn, tp Azlye Azyzy tetap dibelakang. Muahahaha


"Suka....suka.......kui3"

Tgh2 aku menaip entry nie kn, tetiba si Azlye Azyzy nie msg FB aku, berbunyik::

salam....
oit esk kl gangster???
amacam??


"Wah......dh ade ajak tengok wayang weyh!!"

I like!! I like!! Lepas tgk jew msg tu, dgn excited state nye aku nk membalas, tetiba beliau off9 lak. Cehh!! Aku pang gak kang. huhu

Xpe2. Akan ku kol kau kawan. haha

Tp kn, musti korang tertanya-tanya nape aku balik kampung lambat kn?? Haa......ni la aku nk kasi tau. Kalo balik kampung sekaranag makne nye aku xdapat la nk enjoy puas2. Sebelum balik kg tu baik aku enjoy puas2. Kat kampung tu dh banyak dh keje menanti. Fushh!!

Jom kita enjoy!!




p/s: mana azlye nie....cepat la on9. Jimat kredit aku. wawawa (dasar kedekut)

Syukur Alhamdulillah~

Assalamualaikum semua.....

Just nk bagi tau, aku bersyukur sgt2 sejak semalam lg sebenarnya. Tp bru hari ni nk update entry sbb smlm malas nk on9. hehe


Okeh...
Semalam result for 2nd sem kuar. Perghh.....cuak siot!! Mula2 aku rasa cm malas jew nk tgk. Takot kot byk paper repeat lg. Tp berkat hasutan kawan aku, aku bukak jugak la result aku. Cuak siot!!


Masa aku klik je URL Student Portal, aku rasa cm nk kuar jew dr web tu. Tp ntah cmne, tgn aku nie gatal pulak nk klik tgk result tu...........

Dan............................................................

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Alhamdulillah....semua lulus. Takde yg gagl. So, xde paper repeat lg la. hehe


Lepas tgk je result tu aku terus call mak aku. Happy siot!! Mak aku pon tumpang gembira. So, tinggal paper intersesi Data Comm nie jew yg kene fighting lg. Exam Rabu nie..so, wish me luck guys!!

Omendetto'. Sayonara.





p/s: Nasib baik poket kering. Kalo x aku celebrate dgn pegi tgk wayang.....hahaha

Struggling For Carrymarks

Assalamualaikum semua~~

Hari ni xde kuliah sebab minggu ni mmg xde kuliah.....haha

Etceli, lecturer aku ade kursus minggu nie. So, kelas telah pon diganti pada minggu lepas dengan menjadikan kelas 5 hari seminggu dr 4 hari seminggu. So, minggu ni free tanpa kuliah.

"Kuliah xde pon still kene wat tutorial gak."


Tu la pasal nye. Kene score carrymarks giler2 r (taknak repeat pnye pasal). Sebab markah2 test aku sume teruk2. Aiyoo~~

Paling aku hot sekali pasal quiz la. Tau la skrg ni zaman IT. Jawab quiz pon kene gune internet. Dah tu, bila dh sampai quiz 3 baru aku tau, kalo soalan isi tempat kosong tu xleh guna huruf besar utk jawapan. Kene guna semua huruf kecik.

"Patot le markah quiz 1 & 2 aku bengap2 jew. Cm orang xbelajo jew."

huhu
Hangin tol la. Bile dh tau tips tu, diapplykan pulak kt quiz 3 dan 4. Alhamdulillah. Markah pon ok. Tapi aku still xpuas ati dgn kuiz 1 & 2 aku. Haishh!!

"Tu la. Sapa swoh xnk bace arahan dulu sblm menjawab. Padan muka!! hahaha"


Ciss!! Bedebah kau~


Ntah brpe la aku pnye total carrymarks setakat nie. Harap2 lepas aku utk cukup2 makan xrepeat paper nie sem dpn suda la. huhu

Oleh sebab itu, sekarang tinggal Group Project jew xsiap lg. Kene struggle giler2 r utk markah yg bagos. Kalo dpt full mark lg bagos. Tp tu la. Lappy lak wat hal. Cm nak hempuk jew lappy aku tu. Haishh!!


Nmpk cm main2 jew kn game tu. Tp disebalik game tu ade sume pasal apa yg aku belajar pasal data comm nie. Nama game tu Aspire Beta 4. Mmg ber-fire2 aku nk main game tu. Siap berperang lg ngn lappy aku nieyh!! huhu

Aspire Beta 4
Apa2 pon, kene la jugak buat. Nanti xde markah lak utk project work. Final minggu dpn jew weyhh!!!!

Ok la. Aku blah dulu nk sambung wat project work aku. hihihi







p/s: Curi masa jap update entry blog nie. Terasa rajin lak nk menaip entry baru yg merapu nie....huhu

Apabila Tak TAu Nak Buat Apa

Assalamualaikum semua~~

Hari Ahad. Hmm.....aku sgt la bosan hari nie. Tak tau nk buat apa. Bangun pnye lah awal. Konon plan nk pergi umah kakak kt Sungai Buloh. Sekali, kete xde daa.....abang aku gne pegi keje. Aiseyh!! Cancel plan aku. So, aku duk umah je la.


Punya lah bosan. Lepas mandi + sarapan, aku on le tv. Konon nk tgk tv. Sekali tv yg tgk aku daa.....aiyoo~~ Aku pon tak sedar bile aku pejam. Sekali aku celik jew bijik mata aku, dh pukul 11.00 pagi daa........huishh!!

"Lama giler megholoh."


hehe
Bila bgn tido pon, still xtau nk buat apa. Oleh kerana aku keseorangan kt rumah, aku pon malas r masak utk lunch. Makan le kerepek yang mak aku bekal masa balik kg mggu lepas. Sambil tu aku layan r DVD Prince of Tennis.

"Tak tau brpe kali ulang dh aku tgk DVD tu."


Tengok pulak sambil baring. Ntah bila ntah aku TERtido. Tak sedar pon. DVD tu tgk aku balik. huhu

Sedar2 jew dh pukul 3 lebih. Kelam kabut aku pegi menunaikan solat Zohor. Aiseyh!

"Nyaris tak terlajak!"


Dah pukul 6 baru lah aku merajinkan diri utk memasak sebab abang aku nk balik keje dh. Study? Jgn tanya lah. mmg aku xsentuh langsung notes aku. Konon mlm nie nk buat Quiz 4. Sekali 1-Learn xleyh bukak daa.......adoi....kene la tangguh wat esok.

"Jangan terlepas due date suda~~~ Mau meraung aku!"






p/s: Semalam sonok sgt ank buah ko dh xde nk memenatkan ko. Sekarang dh bosan. PADAN MUKA!!

Erk???? Apakah????

Labels:

Assalamualaikum semua......

Hari ni aku agak bosan duduk di rumah. Tak tau nk buat apa. Rutin harian aku kalo waktu cuti nie:

  1. Bgn tido. (tu suda semestinye)
  2. Mandi. (wajib!)
  3. Pakai baju. (perlu ke mention??)
  4. Ke dapur utk masak sarapan pg. (sambil2 tu jerit kt sume ank sdra aku swoh mandi)
  5. Sarapan pagi. (sambil tggu kain basuh dlm mesin)
  6. Kemas dapur. (sambil jerit kt ank sdra aku yg tgh bergaduh kt dpn)
  7. Jemur kain basuh td. (sambil jeling ank sdra aku yg tgh main kt luar)
  8. Rehat jap. (bukak novel skali)
  9. Masak utk lunch pulak. (sambil swoh ank sdra aku kemas mainan yg bersepah)
  10. Lunch. (xlarat dh nk mkn)
  11. Kemas dapur dan basuh pinggan. (sambil swoh ank sdra aku sapu sampah dining room)
  12. Layan ank sdra aku tgk tv9 dihatiku. (tetibe je TERtido)
  13. Bgn tido. (tgk rumah dh mcm tongkang pecah)
  14. Bercekak pinggang. (sambil marah ank sdra aku)
  15. Dah senja, pegi mandi. (panggil ank sdra aku swoh mandi)
  16. Siap2 kn meja utk dinner lak. (malas masak, mkn lauk lebih tgh hari td suda~~)
  17. Kemas meja, kemas dapur, basuh segala periuk belanga. (menguap ntah brpe kali....)
  18. Bentang tilam swoh ank sdra aku tido. (sambil ugut sapa xtido kena rotan)
  19. Heavenly, aku dpt masa aku sendiri dgn tenang.............
Mesti korang pk aku ni mak sedara yg kejam kn? Sebab asyk tengking ank buah dia jew. 

Bukan cm tu...anak buah aku nie sume nye hero2 belaka. Pening pale otak aku melayan kerenah diorang nie. Dh pulak tu, byk sgt permintaan nye. Masak tu, masak nie. Nak mkn tu, nk mkn nie. Kalo bende nye ade boleh le aku tolong buatkan dan masakkan. Ni request bende2 yg xde. Hangin le aku.

So, hari nie dh antar semula ank sedara aku dgn selamat nye ke pangkuan ibu mereka di Melaka. So, I've got my life back. haha (ketawa jahat)

Happy siot. Lepas nie aku boleh le buat sesuka hati aku. Maksud aku, aku boleh masak bila2 aku rajin. Aku tak perlu nk amk diorg kt rumah pengasuh lg. Dan segala2nya aku boleh buat sesuka hati aku. haha
Tp aku sedih gak r ngn abg aku. Ye la. Kene berpisah dgn ank nye yg tercinta. Siap buat drama sedih lg td masa antar ank dia. Aku pon nyaris2 meleleh. Tacin' siot!!

Bila dh sampai rumah lepas antar budak2 tu, sunyi la pulak rasanya. Takde lg dh aku dgr diorg gadoh2, jerit2. Aku pon dh xde sapa nk dijeritkan. sunyi....sunyi.....



p/s: Apa PERASAAN aku sebenarnya hari ni ek???

Struggling Towards 'A'

Assalamualaikum semua~~

Sori la kawan2..lama x update blog aku yg gelap lg sesat nie.......huhu

Busy lorh. Aku sekarang nie dh jd cm suri rumah sepenuh masa jew. Balik kelas jew trus pegi amk ank sedara aku kt rumah pengasuh diorang. Sampai je rumah, masak and then kemas rumah. Baru je dua hari aku jaga anak sedara aku, trus aku demam. Nasib baik demam siang jew. Malam dh ok. Kalo tak, esoknya aku tak pegi kelas la jawabnya. huhuhu

Selama cuti sekolah 2 minggu nie, aku kene jaga ank sedara aku. Dan selama itu jugak la aku tak akan study kt rumah.....aiyoooo~~~~

Dh subjek data comm ni susah tahap gaban. Kalo tak study mmg tak paham le apa yg diajar lecturer. Kadang2 aku nganga gak bila lecturer ngajar kt depan. Nasib baik le bilik kuliah tu takde lalat. Kalo x, kenyang aku makan lalat. Tak payah dh kuar pegi lunch. hahaha

"Pengotor siot!!"

Dh 2 minggu aku belajar data comm nie..dalam masa 8 hari dh habis 8 bab kitorang belajar. Oleh itu, dikira-kira, SATU HARI SATU BAB kitorang belajar. Pedih siot!! Jammed pale otak aku. huhu

Tambah lg bile lecturer pon cakap subjek nie ramai yg fail. Paling tinggi pon lulus cukup2 makan nasi jew.

"Aiseyh!! Cmtu payah la. Cam susah jew...huhu"

Minggu last kuliah, kelas aku dh xde klas ssb lecturer ada kursus. Waktu tu jugak anak sedara aku dh xde. So, itulah waktu nye aku nk struggle giler2 study. Quiz ngn test aku?? Usah tanye la. LINGKUP!!

"Tgk!! Siap tulis BESAR-BESAR lagi tu....hahaha"

Struggling towards 'A'....






p/s: I DON'T WANT TO SEE YOU NEXT SEM DATA COMM...............

Awak 'Like' blog saya?