Biar betol!!! (+.^)v

Assalamualaikum...ohaiyo'

Selamat Tahun Baru. Apa azam baru anda? Semoga dapat di capai dan happy2 selalu. hehehe

Tahun baru, azam baru, baju baru, kasut baru, semester baru, senang cite sume baru le..hehehe
but Bf aku still yg lama r..hahaha

"Ye ke lama??"

"Ye la."

"Aku tgk tiap2 tahun ade je org baru..hahah"

"Diam r!! Pecah rahsia aku. Diam2 sudaa~~ Cehh!!"

hehe
Mana ada r. BF tu BESTFRIEND la. Bukan BOYFRIEND. Aku ni single g. Mana ade pakwe2 ni. huu~~

"Haha xlaku r tu.."

"Diam r kauu!!!"

Awal2 tahun ni kn budak sekola pon mula start skola. Budak2 drjh 1 lak mula orientasi. Ni aku nk cite ni. Aku ni telah ditugaskan oleh mak aku untuk mengisi borang pendaftaran drjh 1 ank sedara aku.

Aku dgn rela hati tanpa dipaksa mengisikanlah borang tersebut.

"Ye kew??"

Tetiba ade satu ruangan: ~Jumlah tanggungan penjaga~

Dibawah tulisan tu ade satu kotak yg mintak tulis nama2 tanggungan penjaga yg masih sekolah. jd, aku masuk kn le nama aku ngn adk aku. Tetiba kt 1 ruangan swoh tulis UMUR tanggungan tersebut.

GULPP!!

Alamak!! Baru aku terperasan. UMUR aku dh 20 tahun rupe nye. Adehh!!

Rasa cm 19 lg. hahaha

"Jgn nk terperasan muda la Noor oi!!!"

Aku dgn berat hati nye menulis umur aku 20 tahun. Aku cm xcaya je aku ni dh 20. Rase cm semalam jew aku MEMBANJIRKAN rumah aku dgn air banjir dgn kwn2 sekampung aku. haha
Waktu ni aku skola rendah g. Serius aku ckp. Aku mmg jahat waktu skola rendah dlu. haha

Aku lengkpkn borang tu sblm tido. So, lepas je aku abh isi borang tu aku terus la masuk tido.

Nk wat cite mata aku xleh lak nk pejam. Abh sume ank kambing, rimau, kucing, serigala, gajah, singa aku kira. Tp still xleh tido. Sbb pk aku ni udah 20 tahun.

So, aku xleh la nk perangai cm bebudak g. Kene matang gitu~~ hahaha

"Apa daa. Itu pon mau susah ati ka? Aiyoo..."


Dat's ol 4 2day. C u in da next post.

Assalamulaikum. Arigato' gozaimas. Domo'.



p/s: Sedo le diri tu dh tua. Jgn nk ngada2 g. hahahaha

yea...yea....

Assalamualaikum semua........

Spt yg aku janji kan smlm, ari ni aku cite la pasal aku test lesen kete aku ye....

"Ek eleh, sis. Tu pon nk kabo kew??"

"Biyo le. Diam lah kau!!"

Ok. Turn aku adlh pada sesi kedua yang berangka giliran nombor 5, bermula pada jam 9.00 pagi. (terskema sekejap)

Masa nama aku kne panggil utk wat parking kete, jntung aku bgai nk jatuh je. Takot kot. (Naik bukit tu...silap gaya naya je gagal....melayang rm aku 50......huhu)

"Ala derr....lek suda~~"

"Ckp snang r beb. Gelabah kot. Awal2 lg aku dh lupe nk tekan handbrake. huhu"

Hahaha
Tp, alhamdulillah. Lepas suda~~ Lulus utk bhgn 2. Tggl bhgn 3 lak - jln raya.

"hahaha Ade yg mati tak ari ni???"

"Badigol kau!! Xde2. Sume hidup! hahaha"

"Cehh!! Dh siap dh aku gali lobang pg td. wakakakaka"

"Hahahaha konpem! Selamat punya..hahaha"

Masa mula2 masuk kete leh pulak JPJ tu silap borang aku??? Dia amk borang org lain. Aku buat smooth pnye. Tetiba borang org lain lak kne tanda??? isk3

Nasib baik r dia tnye nama aku. Kalo x naya je org tu untung dpt lulus. Maunye dia wat nama aku gagal. Cehh!! Bedebah kau!!

hahahaha
Pape pon aku dh lulus. Tunggu lesen aku siap jew. Pastu leh r aku drift!! yeah!!

"Lesen baru setahun jagung ade ati nk drift. Poodahhh!!!"

"Diam ah kau!! Suka ati aku r. Sebok je kau!!"


p/s: Malas aku nk tulis byk2 mlm ni. Cku r stkt ni dulu ye. Nnt aku cite psal lain lak ye. Adios amigos.

Arigato gozaimas. Domo'.

Assalamualaikum.

Ciss kau!!!!!

Assalamualaikum semua......ohaiyyo!!

Lame jugak aku xtulis entry baru ye. Agak bz lorh.

"Ye ke bz?? Setahu aku ko bkn nye keje pon..."

"Keje r!!
KEJE RUMAH..hehe"

"Cett!!!"

Haa..aku nk cite nie.....

"Cite la...xde sape larang pon!!"

"DIAM lah kau!!!"

Baru2 nie (dlm seminggu ni) aku g le belajo lesen kete.

"Orang dh ade lesen awal2 lg dh."

"Shadap yu!!!!"


Aku ni lahir hujung tahun. Jd lambat le aku cukup umo nye 19 tahun. So xdpt le aku nk amk lesen kete awal2 kn????

Ni aku nk cite ni.

"Cite r cpt!!!"

"Sabar2.....lek lu~~~"

"Ate lambat bebeno pon. Byk beno intro nye...."

"Lek lu~~"

Ade le sorang ckgu yg ajo aku bawa kete ni....

"Aikk??? bkn drive kew??"

"Diam ah kau!!"

Bile dia ajo, nk swoh tekan @angkat clutch, sesuka ati jew dia sentuh paha aku!! Cehh!!! Aku masih dara tau!!! hahaha

Aku udah rase xselesa dh ni..slalu gak dia wat cm tu. Marah kang, dia tgh ngajo aku, aku tgh drive (xsedap lak).

Aku pon berdiam diri jew r..

"Cehh!! Dlm ati, sepak laju2 kang!!"

"Opkos!!"

Dalam masa 3jam(asas) + 1jam(latihan) tu, aku diam je r..sembang2 gak...

"Dasar mulut xreti diam!!"

"Sapa yg xreti diam sebeno-beno nye nie??"

Bile udah abh tu aku terAMAT2 le leganye. Tp cm ade still rase xpuas ati gak r.

"Dh agk dh."

"????????????????????????????????????????????"

Dlm hati, harap2 xdpt lg le ckgu nie ngajo aku. xsanggup aku. Aku masih dara tau....hahahaha

"Xabh2 nk ulang ayat filem arahan Ahmad Idham tuu....."

"Biar la..jeles r tuee~~~"


Sampai aku abh latihan lg 7jam, ckgu lain yg ajar....dpt sorg pakcik yg mmg peramah. Seronok giler aku belajar + sembang ngn dia...hahaha

Sekarang ni (26-12-2010) aku dh abh latihan kete.

Esok (27-12-2010) aku test JPJ...doa2 kn aku lulus la ye..takot gak aku kot2 terMATI enjin tgh2 jln kang, xpasal2 aku gagal...huu~~~

"Cpt2!!! Gali lobang!! Ade yg MATI esok!! hahaha"

"Cehh!! Nanti kau!!"



p/s: That's all 4 today. Esok kalo aku rajin aku cite cmne aku test JPJ esk ye.....hehe

Cau!!

Assalamualaikum...........

Arigato Gozaimas... Domo'.

Oh my..............

Assalamualaikum........

Okeh kali ni entry pasal pe ek???? hmm....... Cbe try klik link bwh nie:

http://www.youtube.com/watch?v=AqTgWJd9kIk

Kalo tgk dr link tu dh tau dh source nye dr mane kn???hehehe
Of course la YouTube...hehehe
Link kt ats tu adalah lagu febret aku. Tak jemu r aku dgr...hehehe

Ni aku sertakan sekali lirik nye...(walaupun dh ada dlm video tu..saja nk memenatkan tgn aku nie.....)

Tak pernah ku fahami
Ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti
Hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri

Setelah ku terjatuh
Baru ku sedari
Betapa kau kekasih
Hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui
Tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi
Meninggalkan hidupku

Terlambat ku akui
Berertinya dirimu
Kerana hanya dirimu
Sambut cinta penawar peritku

Hanya dirimu
Tulus cintaku

Menyesal ku akui
Tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi
Meninggalkan hidupku

Menyesal ku akui
Tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi
Meninggalkan hidupku

Terlambat ku akui
Berertinya dirimu
Kerana hanya dirimu
Sambut cinta penawar peritku
Sambut cinta pengusap tangisku


Huhuhuhu
Aku sedih sih dgr lagu nie...lagu ni igt kn aku pd satu insiden yg xkn aku lupa kan yang pernah berlaku kt aku dulu...sama dgn lirik lagu ni.

So aku mmg feeling gler r dgr lagu nie.. Tp aku xmenyesal spt lagu nie. Kind of a bit bersyukur la. I don't know why...

Let it just be my secret only k?????

Okeh....jmpe lg d entry akn dtg....

Assalamualaikum.

_.:Gejala-Gejala Sebelum Exam:._

Symptom-symptom student bila final exam minggu depan.
  1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )
  2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
  3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.
  4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)
  5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
  6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi (ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
  7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)
  8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.
  9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
  10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)
  11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.
  12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)
  13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P
  14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.
  15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.
  16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
  17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti.”
  18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.
  19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek-repek sebab otak fikir handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak-borak. Sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.
  20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.

p/s; aku rasa even budak pandai yang dah score markah carry marks pon study menggelabah jugak. Cuma diorang steady lagi la dari student yang study last minit. Muehehe. Konklusinya, jangan usik budak nak exam. Cepat je die nak naik darah. Sebab hormone dia semua tengah berlaga-laga. Otak pun dah overload.


Cara Hilang Bosan dan Mengantuk ketika kelas.......

Assalamualaikum semua......

Kali nie entry aku pasal cara2 aku utk hilangkan bosan dan mengantuk ketika kelas. hahahaha


Nampak buku ekonomi kt atas tu??? So, paham2 lah ye...waktu nie aku dlm kelas ekonomi - kelas paling aku "suka" sekali...mmg "best" gler r...

Dh la buku tu tebal. English lg. Mmg tido r aku bacenye...huhu

Buku notes eco aku.....hihihi

hahahaha...Cm budak2 kn??? Buku notes pon gmbr Pooh....mari kite tgk apa ade di DALAM nye......heheheheehh

Notes yg berserabut ntah apa2



Hahaha......"diary" waktu klas......huhu



Ni kes nk hilangkn ngantok.....huhu



Ni kes nk hilangkan bosan lak......ngee~~~

hahaha...tu la keje aku kalo dh ngantuk dlm klas.....hehehe
ni kire dh tahap KRITIKAL r nie.....

Ok la...smpai cni dulu je la ye...t aku cite lg dlm entry akn dtg.....

Arigato gozaimas....domo'...


Assalamualaikum.....

Cara Menghabiskan Duit......

Assalamualaikum w.b.t.

Entry kali ni nk cerita lak pasal CARA MENGHABISKAN DUIT. Entry kali ni sebab duit aku dh byk abs so aku pon ter-pretasi lak otak aku ni nk tulis pasal nie....

Semalam (28-Sept-2010) aku pegi le PC Fair yg sedang berlangsung (cehh...ayat buku) kt Dewan Latihan HEP Kolej Mawar nie.....aku g ngn roomate aku. Mmg rmai org lah. Sume bende yg bakal melengkapkan lappy aku nie mmg murah2 la dr yg jual kt luar.

Aim aku satu jer: nk beli EXTERNAL HARD DISK.

So, aku pon g le usha ngn roomate aku nie..mak oii!!!! Rambang mata aku di wat nye...

Opps!! Lupe lak...sebelum g tu g le kuar duit dlu. Mentang2 r ade PC Fair, ATM pon wat "fair" gak r..panjang kot nk beratur...huhu

"Bile nk tiba giliran aku nieyh!!" - roomate ku(baju pink)


Setelah "berbisik" di "dinding" utk keluar duit dan permintaan aku di tunaikan, kitorang pon g lah. Fuh!! Brpe kali pusing nie..beli x lagi nie..

Setelah beberpe kali pusing2, akhir nye aku beli le jugak EXTERNAL HARD DISK aku berserta dgn beberapa brgn yg lain utk melengkapkan lappy aku..heheh


Ni le barang yang aku dgn roomate aku beli...


My new lappy looks......hihi


My new External Hard disk


My USB Hub...comey2.....


Sebelum balik tu ade le plak 'lukisan bertuah' a.k.a lucky draw. Kena pusing roda yang dia sediakan tu utk menang hadiah lucky draw tu. Setiap RM40 belian dpt sekali pusing. Oleh kerana aku ngn roomate aku berjaya menghabiskan duit sebanyak RM425, maka dpt la 10 kali pusingan. Perghh!!!

Tp sengal....3 je hadiah yg ade. Igt kot le ade lain2 hadiah. huhu

Setelah 'exercise" tgn + lengan memusingkn roda tu, dpt le 6 hadiah & 4 kali TRY AGAIN....huhu

Ni le hadiah nye........

Oleh kerana aku ngn roomate aku dh ade bnde2 nie, ari ni (29 Sept 2010) telah 'membuka meja' utk menjual brgn tersebut....kui3

Lepas r duit utk mkn tgh ari td...heheh

Ok la...kat sini je la entry kali nie...lain kali aku cerita pasal lain lak ye....hihihi

Assalamualaikum.......

Senang Keje......

Assalamualaikum w.b.t....

Lama sungguh aku xmenjenguk ke cni n menulis post baru....alamaklum le..bz bebeno..byk beno assgnment kene siapkn.
Buat pengetahuan semua, 25hb 10 nie start le final exam aku. tue yg bz cket tu..sume lecturer bg assgnment last minute. Apalagi, nk siapkn pon mestile kne last minute gak...kui3

Assgnment aku yg terbaru: membuat blog sndri......

aik???? apa kne mengena lak blog nie dlm subjek aku nieyh???? Adehh!! Pening2...
Udah le server lembap cm atok kura2..nk masuk Google pon payah sgt...asyk2 "Problem Loading Page"...sengal sungguh...

Bile aku nk smpai nie???? Jauh lg tu...........

Tp kn, koje aku senang jew...aku udah awl2 lg wat blog nie....=> Interpretasi Otak
So, xde le aku memecahkan mane2 meja lab tu dek krn bengang server lambat bebeno tu kn...aku wat r koje sndri.

Senang koje aku....hahahaha
klasmet aku sume udah bengang..aku rilex jew...hahahaha

Ok r...kt cni je r ye entry kali nie....

Cau.......arigato gozaimas...
Assalamualaikum........

Kehidupan Baruku.........~~ part 2

Assalamualaikum semua........
Kali ni aku sambung entry aku yg lepas ye...

Hari tu aku stop masa aku skola mngh kt ne kn?? Yg psl reunion tu nnt la aku citer kt entry lain yer....jgn marah~~
peace

Haa....aku dh abh SPM, aku smbung le study kt Kolej Matrikulasi Perak @ singktn nye KMPk...aku masuk sana amk program satu tahun pnye...xsanggup rasanye nk amk program 2 thn..kalo cmtu baik aku amk form6 je kn??? hehe
sengihnampakgigi
Masa aku bljr kt cni agk seronok la...almaklum le...pra-U..dh xpkai baju skola lg..xduduk dlm kelas yg sama belajar ngn ckgu lg...kuliah kt lecture hall yg besar lg sejuk cm peti ais....segala2nye best r...sonok....kawan pon sume ok. Tp x se-happening klasmet skola dlu r..cm satu famly. hehe

Masa sem satu nie aku byk struggle stdy r...pergh!! cm ari2 nk amk exm aku stdy...maut pnye...hahaha
Bila dh sem 2 aku byk main2. Lepak2 bilik tv, tgk tv...huhu
bile result kuar, kantoi...huhu tp xde le smpai kne repeat. Just ckup2 mkn jew...huhu

Aku pn dgn gabra nye + risau gak, mane le aku dpt smbung bljr g??? Result bknnye gempak siot!! Ckup2 paras hidung je..turun cket, lemas r aku jwbnye..huhu
soal

Skali UPU kuar, aku dpt la smbg study di mana aku berada sekarang. Di Shah Alam aku membawa diri utk smbung study dlm kos yg xbrpe famous tue.....huhu
Ok la dr aku dok umah xwat pape..silap2 ade org dtg meminang mak aku trima jew. Xke naya. Xrela teman...huhuu~~

Hmm...ok la. Aku pon dh malas nk tuleh pnjg2 nieyh!! Ngantuk dh bijik mata aku nie..huhublur

Ok! Jmpe lg d entry akn dtg...

Assalamualaikum....
kenyitbabaibabai


p/s: sory le ye entry kali nie aku agk mls cket. Entry dpn insyaAllah aku akn perbaiki..heheh
sembahbanyakckp

Awak 'Like' blog saya?