Guling~~ Guling~~ Guling~~

Labels:

Assalamualaikum semua......

Walaweyh!! Aku dh balik UiTM siot!!!

Just nk mention: >>> AKU TAK PUAS NAK DUDUK RUMAH LAGIII!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uwaaaa...........(sambil guling2) Nk baliikkkk!!!!!!!!!!! huhu


Wlupon cuti 2 hari jew, rasa heaven seyh!! Syiok xterkata......

Tp, panas tak sampai ke petang. Salji di tengah hari!

"Ade kew??"

Hari Ahad bersamaan dengan 27 Februari 2011 a.k.a 25 Rabiulawal 1432 aku kene balik kampus dh.....hadoiii!!!!!

"Malas tol nk balik!"

Apa2 pon, aku enjoy balik umah.....Lepas rndu kt mak...hehe




p/s: Bila cuti lg nie...........

MOOD: Bercampur-baur........

Apabila Budak Senget Beraksi.......hiyark!!!

Labels:

Assalamualaikum semua........

Adehh!! Penat sungguh aku ari nieyh!! Mau nye tak! Lepas abh test pkul 2 td trus g bowl, then mlm g main sukan lak. Adehh....mau kurus aku cmnie...hak3

Tu lah...apabila budak2 senget berkumpul, tu lah jadik nye..

Tp yg aku paling happy adalah: AKU DAH BELI TIKET BALIK PERAKK!!!!!!!!


"Hip hip horayy!!!!"

hahaha


Happy nye aku xterkata....xsabo2 nk balik nieyh!! Siap dh call mak lg tggu kt terminal bas Jumaat nie....hehe

Okeh! Sambung cite budak senget td, lepas je aku beli tiket ngn member aku, trus le g PAS. Bukan Parti PAS bulan mengambang tu. Ni PAS >> Plaza Alam Sentral....haha

Ada la pulak seko member aku nieyh....bole pulak tertinggal HP nye kt bus stop seksyen 2....hadeh......udah menyusahkan member aku yg seko lg meneman nye...Haish!! Rasa cm nk tinju2 je member aku nieyh!! Boleh pulak wat drama saspens tyme nk berseronok nie?? Isk3

"Sabo je la hati....haish!"

Aku ngn 3 org lg member aku ni kene le tggu kt PAS tu..kitorg g naik ke Pusat Bowling dulu r.

Nk dijadikan cite, tyme tuh ade tournament utk kelab budak sekolah r plak! Abh satu pusat tu di 'conquer' nye. Jd kami pon memblahkan diri kami dr situ.

Setelah member aku yg wat 'drama scene' td smpai, kitorg duk wat 'rapat umum' telah mencapai kata sepakat bahawa kami akan pegi ke Pasaraya Ole-Ole di seksyen 18.

Kitorang g sana naik 1 teksi! Bayang kan la, 6 org 1 teksi. Sardin giler r. Sorg member aku kene la duk atas riba. Nasib baik le dia tu kecik jew. Kalo x cdg nk sumbat jew dlm bonet teksi tu.

Biasa la kalo budak senget bersatu, havoc giler r. Bising dlm teksi tu ngn lawak sengal kitorang. Pakcik driver teksi tu ketawa skali, siap join lg kebisingan kitorang tu...haha

Sesampai je kami disana, terus ke pusat bowling yang terletak di aras 3.

"Skema giler ayat!"

Apa lg. Bila budak2 senget beraksi, 4 game kitorang main....haha

"Puass!!"

Tgh main pon boleh gelak ketawa lg. Bising tu usah cite r. Penuh suara kitorg jew kot. haha

Lepas puas main tu, melilau cari makanan lak. Adehh!! Dh xtau nk makan kt ne. 'Byk' sgt choice. Dpn mata aku ade Secret Recipe. Kepala otak aku dh byg dh. Kalo le aku ade duit, mmg aku beli jugak kek kt situ xkire apa pon. hahaha

Terdecide la pulak nk g mkn kt Restoran Darul Ihsan. Everything is on me!

"Oh yeah!"

haha
Aku belanja r budak2 senget ni mkn. Tgh mkn pon boleh ketawa gak lg. Aiseyh! Kritikal dh budak2 nieyh!!

Lepas kenyang mentekedarah, kitorg pon balik le. Tp plan kitorang x abh lg! G main sukan lak mlm nieyh!!

"Jom!!"

"Set!! Pkul 9 trus g Pusat Sukan ye! Sharp!!"

Tp 9.30 gak baru kuar bilik....hak3

"Janji melayu tol!!"

Kitorg terus g amk peralatan Ping Pong. Seko member aku nk wat NON-OFFICIAL TOURNAMENT lak.....biyo kn........aku lak ngn member lain g amk skuasy.

Tgh main nie pon boleh gelak ketawa lg! Penat bukan sebab main. Penat sebab ketawa!

"Mmg dh kritikal dh. Perlu masuk 'ICU' dh nieyh!!"

Aku ngn sorg member aku ni mengidam nk main tennis. Perghh!!! Court penuh seyh ngn budak2 Tae-kwon-do, silat & Karate-do. Haish!!

"G la praktis kt tmpt lain. Court tennis utk main tennis daa....."


So, dgn muka xpuas hati + kempunan xde la main tennis....huhu

Plan minggu dpn lak ye....haha

"Takkan ku berputus asa!"

Dlm pkul 10.30 mlm kitorg kuar dr Pusat Sukan tu. 2 org member aku ni kene balik sblm pkul 11 sbb nnt pagar kolej tutup. Aku no hal. Kolej aku xde pagar..haha

Pukul 11 aku smpai bilik...perghh!! Penat giler!! Sebelum melandingkan bdn kt ats katil on9 dulu. Maka terlahir lah entry aku ini......haha



p/s: Welcoming our new member in Geng Budak Senget: Rafidah Zakaria................zzzZZzzZZzzzZzzzZZ

MOOD: Seronok + mengantuk!

Takde Benda~~

Assalamualaikum semua......

Seminggu lebih suda dr tarikh entry yg lepas aku xmenjenguk ke blog aku yg cun nieyh!! Sory la kengkawan....agak bz lorh....huhu


Sebenarnya kali ni xde benda pon aku nk merepek kt cni..saja je nk meng-update blog aku yg sudah usang ni dimamah matahari ni...

"Ade kew??"


Just nk bg tau sumthin la.....>>>>> HANDPHONE AKU ROSAKKK!!!!!!!!!!!



huhuhu
Nk nangis guling2 rasanya. Aku sayang kot hp aku tu. Ni sume gara2 akak aku yg gne ntah cmne....hadoi....mggu nie cdg nk balik kg. Esk baru nk g beli tiket bas. Harap2 ade la tiket aku nk balik tu.. huhu

Aku dh homesick giler dh nieyh!!

NAK BALIKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bulan dpn jadual hujung mggu aku dh penuh smpai le bulan 4. Hadoi....ntah bile la baru aku dpt balik kalo x sekarang kan....hehe

Ok la..aku malas dh nk merapu lebih2 kt cni..dh ngantok tahap gaban dh nieyh!! Esk dh le klas start pkul 8.30...haish...........



p/s: Entry paling pendek pernah aku taip. Cm best je taip cket2 nie...xpenat jari nk tekan butang lappy byk2 kn...hahaha




MOOD: NK BALIK RUMAH!!!!!!

Menyalak??? Eh!! Melalak la.....

Assalamualaikum semua.........

Nasib baik la blog nieyh digunakan utk menulis luahan @ 'berita terkini' secara tulisan ye. Kalo secara lisan, aku rasa aku xleh nk update blog aku ni skunk.


Nk tau sebabnya?? Hehehe

Semalam aku g berkaraoke ngn member2 aku>>GENG BUDAK SENGET....haha

Best siot!! Sampai sakit tekak aku. Mana tak nye layan 15 lagu kot. Konon2 sorg nk wat 3 lagu. Tp dh masuk dlm tu, xingat dunia. Semua lagu layan. Termasuk le aku.

Ari ni aku masuk kelas dgn suara serak2 basah ala pelakon Hindustan Rani Mukherjee gitu......ahaks~

View Image
Wee~~


Lepas abh klas pkul 4 ptg trus kuar g Seksyen 7 - Pasaraya Bintang. Keluar bersama 4 org lg member aku. Siap dgn baju kurung g tu...tabulebla!! Dh melalak xigt dunia seyh!! Hilang keayuan dgn baju kurung tu...ahaks~~


Tgh dok syiok gler berkaraoke tu sebelah bilik kitorg tu ade la plak sekumpulan boys nk menyalak, eh, melalak kt situ. Adehh!! Diorang pasang kuat gler siot!! Siap bukak pintu lg nk bg kitorg dgr.

Nk ajk compete r tu....ok!! Kami terima cabaran anda!!


Kitorg pon apa lg, psg muzik ngn volume mic kuat2 trus r lawan. Paling xtahan tu member aku ni dok pasang lagu dangdut. Adehh!! Segan giler siot!! Tp aku pon dgn muka tebal setebal Mount Everest ni nyanyi gak la lagu tu. 

Seratus persen cintaku~~~~
Hey! Hey! Hey!
Gelora cintaku~~~

Perghh!! Aku nyanyi lagu tu aku lak xingat dunia. Melalak sekuat2 ati. Boys sebelah tu dh 'cair'dh.

"Dh surrender kew??"


Maka bermulalah perang dunia ke-4 distu. Sampai lagu kitorg yg terakhir, kitorang bukak lagu ISABELLA.....kitorang ber-5 nyanyi sekuat2 ati. Lantak la apa org nk kata....huhu

Dh abh dh kesemua 15 lagu kitorang karok. Pergh!! Pedih giler tekak aku!! Bila kitorg kuar je dr karaoke room tu, boys td sorak + tepuk tgn lg utk kitorg. Malu kot!! Cepat2 r kitorg lari keluar...huhu


Pape pon thanks guys~~

Dh penat karok, g GIANT lak nk beli brg cket. Bkn GIANT dlm cite katon DORAEMON tu..PASARAYA GIANT.

Apa tgk2??

Pasar Besar Giant

Lepas siap sume beli barang, pegi dinner lak....aiyoo~~~


Itu Bangla banyak bodoh oo....ada ke makanan yg kitorg nk mkn kt situ dibungkus nye?? Dh la tgh lapar giler nieyh!! Air pon lmbt smpai! Cett!! Nk je maki rasa nye. Org yg lmbt order dr kitorg pon dh dpt dulu. Kitorg lak terpaksa kebulur...huhu


Dh kenyang~~

Apa lg. Masa utk balik hostel balik r.....smpai hostel aku penat giler siot!! Mlm ada latihan bola baling lak. Penat yg teramat sangat!



p/s: Balik dr latihan aku mandi, solat, on9 dlm 15 minit, baring atas katil, letak kepala atas bantal, tak sampai 2 minit aku dh berdengkur! huhu

Kembali ke Pangkal Jalan.....

Assalamualaikum semua.....

Aiyoo........smpai Shah Alam sudaa~~ huhu

Cepat tol masa berlalu. Tak puas g duk umah. huhu


"Apa2 pon kau di bumi Shah Alam skunk Noor...!! Jgn nk mimpi lagi....welcome back to right path in d reality!"

Cett!! Bile pulak la aku bermimpi nie? Tp kn, kenang balik waktu cuti, aku xbawa satu buku pon balik umah utk mentelaah. Sesampai je aku kt bilik, member aku dtg. Maka terjadilah suatu dialog berbunyi begini:

Member: Keje ITS tu nk apa sebenar nye??
Aku: ITS?? Keje yg mana nie?? (muka berkarut + garu kepala)
Member: Projek tu la...
Aku: Owh....sory r beb..aku balik xbawa satu buku pon. Dalam bas, dh smpai Klang baru aku t'igt aku xbawa buku pon. hehe
Member: Cett!! Haa....kuiz math lak bile?? Esk @ Khamis?
Aku: (Adehh) Ntah la. Khamis kot. Past years tak bincang g.
Member: Harap2 cmtu la. (Trus blah dr bilik aku)

Perghh kau!!! Aku baru nk menangisi kepulangan aku ke Shah Alam ni, ko dtg lak ke bilik aku tnye pasal keje. Dh le satu habuk pon aku x hengat pasal keje. huhu

"Hahahaha Amek kau!!"

Sesampai je aku kt bilik aku yg tercinta, dh le kepala aku sakit. Lepas kemas sume brg2 aku yg melambak mcm berkurun aku xbalik, terus aku telan panadol & tido.


Bengang tol aku! Asal aku nk lelap je ade je la org dtg ketuk pintu bilik aku! Tak lain tak bukan member aku gak. Adehh....kome nieyh!! Nasib baik le aku kontrol emosi. Kalo x dh lama r aku sembur korang yg kaco aku nk tido nieyh! Silap gaya aku kasi flying kick sebijik kang....huhu


Lepas je aku aman dr kekacauan tu, mata aku nie xleh le pulak nk tido. Aiseyh!!

So, aku terpikir, apa kata kalo aku update blog pinky minky aku nieyh?? Aku pon dgn pantas mengeluarkan Tama-chan aku dr loker, on kn suis and................I"M HERE.....terhasil lah entry aku kali nie....muahahahaha


p/s: Homesick!!!!!!!!!!!

MOOD: Bosan tahap panda.........

Sindrom Pekak Bermula

Assalamualaikum semua.....

GONG XI FA CAI.......SELAMAT TAHUN BARU CINA......



Tahun Baru Cina nie MUSTI  ade angpau kn?? hehe

"Angpau pew?? Angpekak de la!!"

Pergh kau!! Rasa nk sumbat jew jiran2 aku ni dlm longkang tepi pagar umah aku nieyh!! Memekak jew! Cett!!

Nasib baik r korang sambut tahun baru. Kalo x dh lame dh korang menetap dlm ruangan sempit bernama longkang itu. huhu

Ok la.

Kali ni terpikir nk update entry sebab telinga aku hampir2 pecah gegendang telinga mendengar bunyi mercun tu. huhu

Sambil2 tu aku layan cite Shrek The Third nieyh. (cm bebudak lak)

haha
Best gak layan cite katon ni. Terasa cm bebudak. (wlupon cite tu xbpe best)

Adeh...aku rasa cm duk kt Korea yg tgh perang nieyh!! Aku rasa bunyi bom diorang pon x 'semeriah' ini. huhu

Naik pekak telinga aku. Bile nk berent  'perang' diorang ni xtau le. Dh le panjang lak tu ala machine-gun. Adoi....pekak...pekak..huhu

Bila 'machine-gun' diorang tu dh kehabisan 'peluru' aku rasa pendengaran aku lapang jew. Cm orang pekak seyh!! Perghh!! Cm nk giler aku dibuat nye. Nk tido pon xsenang. Ni yg jd bebudak tgk katon smbil2 update entry tu...ni ala2 Sambil mandi telan air la nie...hik3



p/s: Harap ade bekalan kapas td. Sekali udah abh dikebas dek adik aku daa.......huhu

MOOD: Nyah kau!!! Ciss!!!!

Keseronokan Berganda

Assalamualaikum semua.......

Oh yeahh!! Hepi giler aku dh smpai umah nie. Lepas rindu aku kt fmly.


"Giler kau!! Mentang2 dh balik umah, entry blog pon malas update yerk??"

Bkn malas update, tp line kt cni xbesh. Xlaju siot.


"Menci!! Menci!! Menci!!"

OK!! Aku nie sebenarnya xde benda pon nk cite. Cuma aku nk nyatakan KESERONOKAN BERGANDA aku duk umah nie. Heaven!! haha


Masa aku otw balik sbtu ari tu(dlm bas r nie), batu aku teringat, AKU TAK BAWA BUKU UNTUK STUDY APA PON!

"Mak oi. Smpai cmtu sekali. Patot le heaven."


Haha
Nk wat cmne der, excited terlebih. Lupe nk store buku dlm beg. Balik dr duty, trus siap2 angkot baju balik. Buku smpai lupa nk bawa. Teringat Tama-Chan kesayangan aku je nie. Kalo dia tertinggal, alamat mati siput le aku. huhu

Okeh!

Aku dgn ini megisytiharkan gencatan senjata buku untuk seminggu. Sesiapa yg melanggar arahan, sila balik Shah Alam sekarang!! muahahahaha



p/s: Mau le naik KG aku duk umah nie...haha

MOOD: Heavenly everafter.....(siot kau!!)

Awak 'Like' blog saya?