#THROWBACK Kem Kepimpinan Pelajar SMK Serendah

Labels: , , ,

Assalamualaikum semua~


Bersawang, berhabuk dan berkulat. Penat menyucikan belog yang dah macam sarang dracula vegetarian nih! Cucilah sangat, kan......tetibe rasa ingin menulis entry baru kat sini. Wanna share new story, new exprience, new friends, and new adik-adik.

Tanggal 29, 30 dan 31 haribulan 8, 2014 aku bersama dengan Adda dan Faez berpeluang jadi fasilitator untuk kem budak sekolah menengah kat Tanjung Malim. Nama tempat tu, Kem Desa Selesa, Tanjung Malim. Memang selesa sangat. =_=*

Tengah sibuk tolong mak uruskan persiapan kenduri kahwin Yop lagi 2 minggu tu pon sempat lagi bercamping. Mak bagi green light, so pegilah. Lagipon dah lama tak join camping. Malas nak taip panjang-panjang. Jom tengok gambar. 

Hai adik-adik SMK Serendah. Nice to meet you guys!

Buat apa tu adik oi?? Seronok tangkap ayam?

Model gambar ni ayam berbulu albino tu je
tapi entah dari mana datang model satu lagi tu....hmmm

Kau duduk diam-diam ye cik ayam. Nanti aku sembelih kau kasi putus leher.

Model ikan duyung exclusively imported from Lautan Hindi. ekekekeke

Haiyarkkk!!!

Bashir: Kau sorok selipar aku tadi kan? Nah kau setepek lulur keinsafan.
Adik: Ampun Tuan Bashir beribu-ribu ampun. Saya janji tak sorok lagi.

Masker ni bagus untuk kulit, dik. Lepas ni kulit adik mesti
sihat dan kuat macam kulit buaya tu. Confrim!

Meoww~ Kuchi kuchi kuchi Meow~

Satu ribu satu, satu ribu dua, satu ribu tiga, satu ribu empat

Mee panjang ni korang kongsi ramai-ramai ye. Ni la breakfast korang.
hoho

Bye adik-adik semua. Terima kasih dan semoga bertemu kembali.

Pictures credit to Faez Idha. Sorry sebab curi gambar dari FB kau tak bagitahu....hihihi

Pengalaman yang takkan dilupakan. Seronok layan adik-adik ni. And guess what? Hanya aku dan Adda saja fasilitatot perempuan yang ada. Agak penat tahu. 

Air kat sana terlalu sejuk tapi aku tetap mandi ok. Bergegar rahang aku tahu? On the last day before packing to go home, masuk toilet kat bilik dan baru perasan ade banyak lubang. Homaiigaddd!!! Selama ni masuk toilet tu waktu malam ja tak perasan semua lubang itu. 

Terima kasih kepada pihak MHTWO dan KEWASA sebab bagi peluang dan pengalaman baru kepada saya. Lain kali ajak saya lagi yer....hehe


p/s: Tak sempat nak buat aksi terjun tiruk kat sungai tu. hmmm.....

0 comments:

Awak 'Like' blog saya?