Mini Cupcakes

Labels: ,

Assalamualaikum semua~~


Rasanya tak terlambat lg kn nk ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN. 

Apa? Dah terlambat? Nah kau flying kick satu...muahahaha


Lama jugak la daku tak update entry ye. Blogwalking nye rajin tapi langsung tak tinggal jejak. Ni kan pulak nak taip entry kn. huhu Kesibukan menyambut serta menyediakan persiapan Aidilfitri tidak memberi aku masa yang banyak nak update entry. Bukak FB pon sekejap je. Tengok notification, komen siket, update status, pastu off. Tak boleh lama-lama, nanti Puan Emak bising. huhu

Okeh. Hari ni budak-budak skolah dah start skolah. Yang dah keje start keje dah. Aku je belum balik kampus lagi. Minggu depan baru klas start. So, habiskan sisa-sisa yang berbaki untuk menikmati saat-saat terakhir di rumah setelah 4 bulan honeymoon

Okehlah. Panjang berjela aku punya mukadimah sampai topik pon tak cerita lagi. Aiyoo~~ Bab merapu nieyh bagilah kat daku. Kompom! Sampai ke China pon tak abih lagi... haha (erk?? apa kene-mengena?)

AMARAN KERAS!! :
Entry kali ni agak panjang berjela. Kalo rajin dan tak bosan scroll le ke bawah sampai habis. Kalo malas sila pergi main jaoh-jaoh!

Hari ni anak sedara aku ada jamuan raya kat sekolah beliau. So, kenalah pakai baju raya, seluar raya, kasut raya dan segala macam rayalah...tapikan tetiba pulak KUIH RAYA. Aiseyh!! Mana nak kutip nie? Serdak ada le. Aku bg serdak buleh? 


Tak pasal-pasal pulak beliau di karate laju-laju oleh cikgu beliau. Huh! Nak tak nak terpaksalah daku membuat kuih raya beb! Pergh!! Memang rajinlahkan daku nak buatnye. 


Berbekalkan kemalasan yang berbakul-bakul, aku buat jugaklah disebabkan mak aku dah suruh. Hadoi~~ Maka sepantas keris petir Boboiboy, aku mengadun segala bahan-bahan nye. Aku buat cupcakes je lah. Kejenye serta bahan-bahannya paling senang.

Dah siap bahan, time nak isi dalam cup nye le pulak. Baru teringat! Cup nye dah habiss!! Yang ade hanyalah bersaiz kecil untuk kuih aje baki Almond London yang aku buat hari tu. Aiseyh!! Dah tengah malam nie. Mana nak cari? Kedai? Kompom! Sume dah tutup! 

(hentam sajalah. Jadi le mini cupcakes. huhuhu)

Sebelum dibakar.......

Sesudah dibakar....penyek sana. penyek sini....aiyoo~~

Malas punya pasal. Lantak kaulah. Mana rope ler. Jangan banyak citer. Tutup dan kemas segala, tido! 


Aduss!! Takleh tido! Tak puas hati. Takleh tido kerana dibayangi keHUDUHan mini cupcakes tadi. Bangun! Bukak lampu! Pegi dapur! Siapkan segala bahan! Second trial! Hasilnya..... :

Barulah cumel!!

Rupa tak penting! Yang penting USAHA!

Bandingkanlah.....

Kecik jer. Dah nama pon mini...

Puas hati! Jom tido!! hahaha







p/s: Nasib baik menjadi. Kalo tak, sampai ke Subuh aku tak tido..muahahaha

2 comments:

  1. Xim said...:

    klu rupe da cmtu...rase nye plak cm ne...???

  1. rasanya opkos la sama dengan cupcakes biasa punya......huhu

Awak 'Like' blog saya?