Erk?? Ni Kek Ke Batu?

Assalamualaikum semua~~

Hari ni for the first tyme aku buat kek weyh!!! Dulu masa kecik-kecik slalu tgk Angah dgn Makcik je buat kek. Ni try pulak buat sendiri. Almaklum le...puasa dan raya just around the corner je. So, sebelum pose kene le praktis buat kek dan kuih raya dulu. Kalo dh pose nanti tak dapat rase setelah masak kecuali pada 'special days'..haha

Okeh...ni haa....aku tunjuk dulu gambar kek yang aku buat tadi. Selamat melihat!

(Klik untuk tumbesaran)

Kau tengok! Giler keras seyh!! Bile nak potong hancuss......ade bunyik kriuk, kriuk lg menandakan kerangupan kek tu. Udah cam cookies jew rangupnye tu. Lagi.................

(Klik untuk tumbesaran)
Kau tengok kat tengah-tengah bawah kek tu. Hangus siot!! Huishh!! Masa keluar je dari microwave, segan pon ade nk tunjuk kat mak aku. Kalo Yop aku tengok, tergolek-golek beliau ketawakan kek aku nie.....

(Klik untuk tumbesaran)

Yang ni special. Lubang kat tengah-tengah kek. Cam Spogebob Squarepants tu~~ Kau ade?? haha

Lubang-lubang incik Spongebob Squarepants

Dah la nak pakai mixer dengan microwave mak aku tu pon kene tengok manual book. Kalo tak, mau jahanam menatang tu aku buat. haha

Petang nie nak try buat lg sebijik as well as repairing my skills and jugak meng-adjust-kan semula kuantiti ramuan kek tu. huhu




p/s: Nasib baik Yop dgn Angah takde. Kalo tak, Guling-guling mereka ketawakan daku. huhu

0 comments:

Awak 'Like' blog saya?