Kerja Baru!

Labels:

Assalamualaikum semua~~

Tajuk entry kali nie bukan aku nak cakap pasal keje aku sebab aku mana ada keje. Aku jd 'penanam anggur' setia kat rumah. Luas sungguh 'ladang anggur' aku tau! 



Sebenarnya, kerja yang aku maksudkan ialah rutin harian aku kat rumah sebagai 'peladang anggur' berjaya. Akulah bos, akulah kuli, aku jugaklah hamba abdi. Nak tau keje aku?? Meh aku listkan:

1.     Babysitter. Aku kene 'sitting' anak akak aku yang baru berusia 3 bulan. Baby yang sangat comel bernama Fatin Alya Syafiqah. Ada orang sangka tu anak aku. Hello!! Anak saudara aku, k??


2.     Housekeeper. Aku kene kemas seluruh rumah aku. Nasib baik la rumah nie tak besar. Kalo besar cm rumah opah aku kt kampung tu, adoi.......patah pinggang teman. huhuhu


3.     Cleaner. Aku kene mencuci segala baju dan pinggan mangkuk. Termasuk le 2 bijik kete kat porch umah tu. huhu


4.     Driver. Abang aku dah bg kete. So, mmg aku driver kpd mak aku dan anak sedara aku la. Tyme aku drive, mak aku kt sebelah, ibarat kene test lg skali ngn JPJ.....huhuhu



Tulah segala keje aku kat rumah. Walaupon nampak cm cket jew kn. Tp penat woo.....kejenye tak banyak tapi continuous. huhu

Tapi dlm byk2 keje tu pon, aku sempat gak curik masa untuk tulis entry nie. hihihi




p/s: Adehh.....baby dah jaga. Kene wat susu lak pulak................

0 comments:

Awak 'Like' blog saya?